Pikkelysömör

A pikkelysömör egy olyan bőrbetegség, amely a bőrt,  a körmöket, az ízületeket, és  nagyon ritkán, de a nyálkahártyákat  is érintheti. Krónikus, kiújulásra hajlamos bőrbetegség, de nem fertőző, viszont kellemetlen és fájdalmas. Napjainkban véglegesen még nem gyógyítható, de többnyire tünet mentesíthetővé lehet tenni, és muszáj is
Ugyanis a szó szoros értelmében pikkelyesedik a bőr, nem csak hogy ronda, de Nem csak, hogy látványos,  borzasztóan viszket, és hámlik a bőrfelület. A lehámlott bőr alatt apró nyílt sebek húzódnak, és a legveszélyesebb, hogy terjed, súlyosabb esetben átterjedhet a végtagokra, ízületekre, körmökre. Az ízületek oly mértékben begyulladhatnak, hogy az ember képtelen behajlítani az ujjait, és ha mégis sikerül, akkor a bőrfelület teljesen szétreped, és sebes lesz.
Mit tehetünk ellene?
Fogyasszunk sok zöldséget, folyadékot, és A és D vitamint tartalmazó koncentrált vitaminkészítményeket, az ajánlott fogyasztásnak a kétszeresét naponta.
Minden nap vegyünk egy Holt-tengei só fürdőt, egy teli kád jó forró vízbe töltsünk 0,5 kg tengeri sót, és áztassuk magunkat 15-20 percig.
Ha jól kiázott a bőrünk, akkor csak egy lépés van hátra, a kiázott bőrünk nagyon könnyen fogadja be a külsőleg alkalmazott anyagokat, de nem mindegy milyen készítményt használunk, rendkívül fontos olyan készítmények használata, mely természetes anyagokat tartalmaz, mert a különböző vegyi anyagokkal tele krémek további problémákhoz vezethetnek. Erre nagyon alkalmas készítmény a MANA Gyógyfűves Mesterbalzsam,  amely 12 gyógynövény a koncentrátumát, illóolaját és kivonatát tartalmazza, olyan hatóanyagok vannak benne, amelyek a pikkelysömör kezelésében óriási szerepet játszanak.








Nincsenek megjegyzések :